Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20180308

GRAND FINALE !!!

Rhonda trilogie de grand finale!  Na eindeloos veel gepuzzel, immens veel schetswerk, ruim honderddertig dichtbetekende vellen en na een heleboel meer tijd dan ik had gepland, is het grote moment dan eindelijk daar. Hans van Oudenaarden's allereerste volledig eigen productie, schrijven, tekenen, kleuren,  nu vrijwel geheel gepubliceerd in Eppo. Alle lijntjes aan elkaar geknoopt, boeven opgeruimd, side-story afgewikkeld, Rhonda weer zichzelf. Nog twee pagina's na-babbelen, maar het verhaal is verteld. Circel rond en zelfs een happy ending in the making.
Een raar gevoel. Fijn dat het erop zit natuurlijk enzo, maar tot de dag van vandaag overvallen me soms nog de twijfels. Had ik eigenlijk niet dit of dat . . . maar zinloos natuurlijk. Dit is het geworden.
Het Rhondaverhaal moest natuurlijk, na alle acrobatische verwijzingen en alle flashbacks, echt eindigen in het circus. Een soort grote finale. Iedereen bij elkaar, in de piste, de dodensprong, geheugen terug. ik wilde het hele verhaal rondom de ambitieuze CIA man Mac daar heel dichtbij brengen, maar beide hoofdrolspelers elkaar nooit laten ontmoeten.  Een soort anonieme redder. Rhonda zou nooit weten hoe dicht ze bij de dood was.

Maar goed. Gedaan! Nu alleen nog de boel bij elkaar vegen in de laatste twee bladzijden. Rhonda weer zichzelf, zusjes bij elkaar, Mac promotie. Rhonda strip gedaan.

2 comments:

Kees van den Bos said...

Rhonda strip gedaan. Really? Ik zie (en de uitgever ook ongetwijfeld) nog genoeg mogelijkheden met om maar eens wat te noemen 'Mac', 'Brooks', "Dutch' en natuurlijk de gezusters Rhonda en Rebecca en vooral niet te vergeten het verleden van pappa Kaplan. Maar misschien ben ik te veel romanticus.... Dank Hans voor weer deze inhaalslag.

Hans van Oudenaarden said...

Helemaal gelijk, Kees. Ik had voor vrijwel iedereen een hele back-story bedacht, maar eigenlijk nooit plek gevonden om dat er goed in te weven. Ik heb uiteindelijk heel veel achtergrond niet verwerkt. Zou misschien ook te langdradig, of te gezocht zijn geworden voor dit medium, hoor.
Ik kan er inderdaad nu voor kiezen dit allemaal te gaan uitwerken, maar daar ben ik niet heel erg mee bezig nu. Nieuwe projecten lonken!