Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20180205

Parallel en in theorie

Parallel aan de voorpublicatie van Rhonda 3, Route 66, in Eppo, treft de geïnteresserde stripliefhebber op deze weblog wat achtergronden, fotoreferentie en schetsen aan van elke aflevering. Nouja, min of meer parallel en in theorie dan, want ik ben, zie ik, opnieuw een beetje achterop aan het raken met m'n mooie weblog "tweede scherm" plan! Hans, wakker worden! Snelsnel, een posting!
Okee, waar waren we ookalweer? Arme Dutch op verdenking van moord opgesloten door de sheriff van Pucksahoopi, boze Carl en ambitieuze Mac in achtervolging, ergens is er nog een zusje op zoek naar haar verloren familieleden, en onze Rhonda tenslotte, is geheel psychotisch onderweg naar nergens. Gezeten op z'n treurige brits, besluit Dutch maar es te beginnen dat geheimzinnige dagboekje te ontcijferen. Wieweet maakt dat een en ander duidelijker. En verdraaid, dingen beginnen op hun plaats te vallen. Sommige mensen blijken bijvoorbeeld niet te zijn wie ze leken!
Hier wat rauwe potlood-layouts voor de Eppo episode van de laatste keer.
En natuurlijk in deze posting ook nog wat fotoreferenties. De southside van Chicago rond de jaren vijftig en zestig, de auto's, de winkelstraten.
 De "Loop" en de brownstones van rond de eeuwisseling. Prachtige plaatjes!
Tenslotte nog even melden dat de Rhonda-Sandawe-actie inmiddels is voltooid! Anders dan de vorige keer, hebben we dit keer niet de reguliere kleuren editie op Sandawe geplaatst, maar de verzamelaars editie, die eigenlijk voorloopt op de eerste druk.
De mogelijkheid om in te tekenen op het luxepakket rond dit dit tamelijk dure, exclusieve, Franstalige zwartwit boek is dus vorige week beëindigd.  Het projet rondom deze tirage limité is arrêté!

En verdomd, het was een succesje. De kans op een gesigneerde premier tirage met allerlei exclusief drukwerk erbij, was kennelijk een aanlokkelijk vooruitzicht voor tous les Édinautes van Sandawe. De teller reikte aan het eind van de inschrijftermijn uiteindelijk tot een mooie 178% van het bedrag waarop we eigenlijk hadden gehoopt ! MOOOOI!
Maar goed, nuuuuu nog even die hele stapel boeken voltekenen!

11 comments:

Kees van den Bos said...

En toen nog 5 platen te gaan! Is de albumuitgave al te verwachten in Utrecht of worden de SC en Dossiereditie verdeeld over Utrecht en Haarlem?

Hans van Oudenaarden said...

Werkelijk geen idde, Kees. Nog niet over gehad met de uitgever.
Standaard wordt, na de voorpublicatie, even een paar maandjes gewacht met het album. V
Vaak wegen vakantieperiodes/feestdagen/belangrijke festivals/publiciteit enzo ook mee in zo'n beslissing.

Kees van den Bos said...

Thx. We gaan het zien. In tegenstelling tot veel 'liefhebbers' kan ik wel wachten (niet te lang natuurlijk...hè, hè).

Michel Gastkemper said...

De voorlaatste aflevering is in ieder geval heerlijk en veelbelovend voor de finale...

Kees van den Bos said...

Hooggeëerd publiek: de ontknoping in Eppo 05 van dinsdag 6 maart 2018.

Michel Gastkemper said...

Ja, op dinsdag, maar officieel van donderdag 8 maart!

Kees van den Bos said...

Abonnees hebben een streepje van 2 dagen voor! Nu nog maar een weekje wachten.

Kees van den Bos said...

Da's waar ook: afgelopen dinsdag de BD Must luxe (in het Frans) van Route 66 ontvangen. Reden om maar weer eens te starten met Help Me & Rebecca. Wat een drieluik, ik zie de verfilming al voor me.

Michel Gastkemper said...

Morgen verwacht ik dus de grote finale van een langlopend project...! Nu zou ik weleens de drie verhalen achter elkaar willen dóórlezen.
Ik herinner me zeven jaar geleden... Je hebt intussen vast niets topgeheims inzake Rhonda meer te delen, Hans.

Kees van den Bos said...

Afgelopen weekend de delen 1 en 2 inderdaad herlezen en vandaag het slot. Alle lijntjes komen te samen, toch? Mooi dat dit allemaal opgelost is. Benieuwd naar 'nieuwe' projecten. Top Hans.

Hans van Oudenaarden said...

Dank, mannen! Inderdaad is nu de tijd gekomen voor de grote Rhonda-finale. Alle lijnen bij elkaar in de piste van het circus. Nu maar hopen dat ik het allemaal, in die drie delen, een beetje duidelijk heb verteld.
Achteraf wil elke scenarist/tekenaar er altijd nog een paar bladzijden bij om het nog alle details en emoties nóg meer uit te werken enzo, maar vooruit, dit is het geworden.
Franse zww editie is inderdaad mooi geworden, Kees. Ik ben er ook blij mee.