Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160928

Meisje van plez . . .eh . . papier!

Dik en glanzend en gisteren hier op de mat. En volgende week in alle kiosken: de nieuwe StripGLOSSY!
Vier pagina's VanO strip met natuurlijk de "papieren actrice" Rhonda spin-off , maar daaraan voorafgaand nog even een klein interviewtje waarin meneer de tekenaar en z'n vrouw bevraagd worden op hun gehalte aan "glamour".
Of Caroline en ik es wilden uitleggen in hoeverre de combinatie van luxe, bekendheid, charme en "good looks" ons bestaan als "strip-socialites" nou eigenlijk kentmerkt.
Lees ons antwoord in de de nieuwe StripGLOSSY!

3 comments:

Michel Gastkemper said...

Weet je, Hans, dat deze blog van jou deze week exact vijf jaar bestaat? Kijk maar eens hier.

Kees van den Bos said...

Allereerst van harte. Maar ten tweede: deze spin off zal ooit als 'Geheim dossier' aan een toekomstige uitgave toegevoegd worden, al was het maar alleen voor NL natuurlijk. Misschien een idee om een Franse versie te maken of zouden ze deze humor niet snappen/waarderen?? Misschien ook gewoon wel, er zijn ten slotte Franse versies van Sjef van Oekel verschenen en Paul Verhoeven heeft nu ook net zijn eerste Franse film uitgebracht.

Hans van Oudenaarden said...

Tijd vliegt, Michel!
@Kees: De Franse luxe-edities en eerste drukken hebben allemaal een katern met extra materiaal. Schetsen, commisions enzo. Dit materiaal kan daar, wat mij betreft, prima voor worden gebruikt.