Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160906

Rotterdamse Rhonda en Bruxelles

Vorige week bij de borrel nog net niet, maar nu hangt ze! Wijnhaven, Rotterdam! Rechts naast de voordeur van het kakelvers geopende stripmuseum. Rhonda aan een touwtje! Ben je in de buurt, check het museum even. Ik wens ze alle goeds!
Waar ze trouwens ook een aller√°√°rdigst stripmuseum hebben, Brussel, een weekendje poppetjes getekend op het tamelijk enorme stripfeest in het Warandepark. Drie dagen aan een tafel met Erik Heuvel, Jaime Calderon, Thomas de Caju en Francis Carrin. Ik begrijp dat ze daar in Brussel serieus de ambitie hebben om het Angouleme festival naar de kroon te gaan steken.
( hier naast Jaime en Erik)
En soms, als ik het in alle Francofone drukte echt niet versta, laat ik de klantjes even hun naam opschrijven. Dan weet ik zeker dat ik geen spelfouten maak bij de dedi. Hier m'n Brusselse lijstjes.
Souvenir !

(foto's van Christa van Oudenaarden, Chaime Calderon en mezelf)

2 comments:

Kees van den Bos said...

De lijstjes van Hans, weer lekker veel. En psst....Eric is dus met een 'C' Naar het schijnt is hij daar wel gevoelig voor of is het 'in'. Ach...whatever. :) Wat betreft Strips! in Rotterdam: van mij zou er wel zo'n markant bord op het dak mogen net als in Brussel bij Le Lombard (als de buren het ook goed vinden). Ga dat toch eens op hun Facebook posten als idee, die centen wordt natuurlijk een ander verhaal. Logische keuze voor Strips! zou dan Agent 327 zijn.

Hans van Oudenaarden said...

Goed idee, Kees. Zo'n ronddraaiende, verlichte buste van Agent 327 op het dak! En dan het hele gebouw gebruiken voor het museum. Meer dan een museum dan! "Het Huis van de Strip"