Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160308

Route soixante-six en bijna 150 % bij Sandawe

Hoewel het verhaal nog niet af, covertekening voor Rhonda 3 vanmorgen al bij uitgever BDMust ingeleverd.

Ze wilden deze laatste coverplaat graag snel klaar hebben ivm allerlei publiciteitsdingen. Daarstraks teruggekregen in opmaak. Hier, als exclusieve teaser voor deze blog, stiekem alvast een piepdetail.  Route sixty six, of op z'n Frans route soixante-six, gaat dus het laatste deel van Rhonda heten . . . ik zal de tekening meteen straks ook naar DLC sturen.
Inmiddels trouwens alweer een weekje thuis vanuit het "Bulles en Val" festival in Orleans. Wat een festival!
Zo'n festival waar de tekenaars tussen de middag in een speciale ruimte een soort sangria aperitiefjes en knabbels krijgen, en natuurlijk het karafje lokale wijn voor bij bij de Gratin Dauphinois, en warm stokbrood voor bij de couscous en kaasjes na de maaltijd enzo.  . . AAARGH!
En dan 's avonds met z'n allen  natuurlijk wéér warm eten! Wauw, da's een warm tekenaarsbadje, hoor, al dat eten en drinken! Hier aan het werk in de BDMust stand samen met Thomas du Caju.
Zo'n weekendje is trouwens òok erg geschikt om es in gesprek te komen met Franse tekenaars. Ik ontdek dat die Franse artiesten erg toegankelijk zijn en soms verrassend goed Engels spreken. Hele avond gepraat met bovenstaande strip-vliegtuig-expert Michel Koeniguer.
En halve treinreis met Thierry Nouveau (links). Over werk en uitgevers, over culturele stripverschillen en vanzelfsprekend over politiek. Veeeeeeeeeeeeeel over politiek. Franse tekenaars, hè.
Sandawe Rhonda project trouwens vandaag op bijna 150% van het beoogde streefbedrag. Net nog even gekeken. Voor verzamelaars geinteresseerd in exclusief  "Vano grafisme", vanaf  NUUUUU dus nog een weekje om bij al dit speciale drukwerk aan te haken.

2 comments:

Michel Gastkemper said...

Mooie primeur, Hans!
Maar als ik het goed begrijp op die Franse festivals, is het bijna meer dedi-kazen dan dédicases...

Hans van Oudenaarden said...

Bien sur! En al dat overvloedige eten werkt erg goed om je als tekenaar erg welkom te voelen.