Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20150412

Left wing Rhonda !!!

Even inhakend op de voorafgaande posting, toch alvast maar even een plaatje van veel verderop uit "Rebecca". Een onderwereld-achtige vergadering in een rokerig zaaltje boven een bar. Horen we hier nou echt dat onze credit-crunch al willens en wetens werd voorbereid door allerlei rijk, rechts tuig in het begin van de jaren zestig?
WOW! Zou onze superheldin "Left wing Rhonda" straks sterk en slim genoeg zijn om deze extreem vermogende rotzakken allemaal fijn kaal te plukken? Levensgeluk voor onze hoofdpersoon, huidige maatschappelijke vermogens-stagnatie voorbij EN gerechtigheid voor de armen? Hmmmm.  Lees de strip!

5 comments:

Kees van den Bos said...

En dat allemaal in een 'drieluik'?
Zoals ik ergens las (bij de Stripspeciaalzaak of in een interview) of heb je net als Giraud meer albums in de planning?

fred.de.heij said...

Rhonda als linkse activiste, ik moet er nog even aan wennen. Dat doet me denken aan een andere babe uit die tijd die last kreeg van een geweten en die zich liet fotograferen bij een afweergeschut in Hanoi: Jane Fonda. Na die tijd kon ze geloof ik alleen nog als gymjuf aan de bak. Dat zie ik Rhonda ook wel doen, in zo'n te gekke maillot.
Ik denk dat Kees van den Bos gelijk heeft: dan zitten we al in deel 9 of zo.
Er zit een typefout in 'misschien'.

Kees van den Bos said...

Inderdaad Fred: regel 3 van de ballon staat: mischien ipv misschien. Kan Hans dat mooi nog even corrigeren. Je ziet het Hans: er wordt nu al 'kritisch' proefgelezen. In 'Help me' heb ik er ook nog een paar (ca. 7) ontdekt. Misschien interessant voor een herdruk? Zal ik het je mailen?

Hans van Oudenaarden said...

Hee Fred en Kees!

Dank voor de reacties.

Ik heb Rhonda in principe als trilogie opgezet. Meer delen heb ik (nog) niet aan gedacht.

Hoe intrigerend ook die maillot en zonder mezelf te willen vergelijken, denk ik dan bv. ook aan Woody Guthrie, Joris Ivens, Albert Camus, George Orwell en zelf een klein beetje aan de warhoofd John Lennon!
Ik WEET natuurlijk wel dat een creatieveling in deze moderne tijd "centjes schrapen" belangrijker moet vinden, maar de denkbeelden dit soort lui leiden me telkens weer af.

Veel dank trouwens voor die tekstredactie! Typisch dingen die je zelf niet meer ziet. Klassiek een klusje voor de uitgever, dus svp naar DLC.

Kees van den Bos said...

Oké, doe ik. En ik hou Rebecca in de gaten!! (haha)