Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20111103

"Ren je rot, Rhondo" binnenkort in de Eppie!!!

Commercieel klusje eventjes op pauze. Schetsen ingeleverd, klant erop aan het studeren. ENNNN weer terug bij Rhonda! Alles weer fijn op de tekentafel!  Tot de telefoon gaat, weer even tijd voor m'n strip. Heerlijk!!!!
Ik zag trouwens dat Eppo inmiddels wat aandacht heeft besteed aan "Help me, Rhonda". Vorig nummer een klein Variaatje en dit nummer wordt m'n strip genoemd in de lijst deelnemers voor de kerstspecial! (weliswaar als "RED ME, Rhonda !") Hoe leuk is DAT?!
(Illu afkomstig uit Eppo 21-2011)
Die aangekondigde kerstspecial, daar ben ik inmiddels wel al mee in de weer gegaan. Deadline immers 25 november.  M'n eerste idee, een soort prequel-stripje op het grote verhaal, heb ik, na enige aarzeling, toch maar niet gedaan. Daar leent dit verhaal zich vooralsnog nog niet zo goed voor.

Nee, blogvriend, ik ga voor dat kerstnummer iets volstrekt debiels doen. Es een beetje spelen met het medium strip. Echt iets wat ei-gen-lijk alleen in een tijdschrift kan. Beetje in de lijn van die ouwe "Pep-spotters" (prachtig werk was dat, toch!). Iets tussen een terugblik, een vooraankondiging en een zelfportret. Benieuwd hoe erg de redactie gaat schrikken . . .

2 comments:

Otto said...

Klinkt spannend.
Ik heb trouwens een tijdje geleden een mail gestuurd (nogal werk gerelateerd) maar nog geen antwoord ontvangen...

Hans van Oudenaarden said...

Oei! Met excuus! Ik ben een gekend slordig man!