Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20171214

WEG MET RHONDA !!!

https://www.sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda-3-premier-tirage
Soms, als ik het vertel aan lezers, zie ik ze schrikken. "WAT? De voorpublicatie in het blad gaat al van start, terwijl de tekenaar NOG NIET EENS KLAAR is met het verhaal ??? Hoehoe? Dat is toch onverantwoord! En wat als de tekenaar dan onder de tram komt ofzo?"
Ik glimlach dan altijd uiterst minzaam en probeer uit te leggen dat dat in ons wereldje nou eenmaal de praktijk is. Bij zo'n lange produktie is het voor maker en blad, om heel veel redenen, fijn als er zo snel mogelijk kan worden begonnen met voorpublicatie. Rhonda is hierop geen uitzondering.
https://www.sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda-3-premier-tirage
Maar zo kan het dus gebeuren dat, midden in de blad-voorpublicatie van een verhaal, een tekenaar opeens kan uitroepen: "DIT was het laatste plaatje van de laatste bladzijde!!! Het is klaar! het is gedaan! Het zit erop! De Rhonda trilogie is af!" Schetsen opruimen, tafel schoonmaken, verse koffie maken  en aan iets nieuws beginnen, VanO!
https://www.sandawe.com/fr/projets-auto-finances
Bij DEZE gemeld, dus, blogvriend. Gisteren, woensdag 13 december 2017, uurtje of vier 's middags, heb ik dus het allerlaatste streepje inkt tbv de allerlaatste Rhonda strip gezet. 't Tekenwerk is gedaan! Weg met die Rhonda! AAARGH!
https://www.sandawe.com/fr/actu/2017/12/08/nol-et-des-cadeaux-avec-notre-partenaire-bd-must
En dat is maar goed ook, want m'n Franstalige uitgever werd de laatste weken al wat wit om de neus over het uitblijven van die laatste pagina's. De presentatie van de limited edition Franse, zww, grootformaat  "premier tirage" met schetskatern en exlibris staat immers gepland voor 25 januari op het giga festival van Angoul√™me!!!
En parallel aan die presentatie heeft de uitgever natuurlijk meteen ook weer een hele Sandawe-actie opgezet. Precies als vorige keer, kunnen diehard Rhonda-fans op de Sandawe site NU ALVAST intekenen op het album en dan nu meteen ook voor allerlei limited edition extra's bemachtigen. Check  de beschikbare pakketten (welke dedicases, extra albums, speciaal drukwerk enzo) en de prijzen op de Sandawe site
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de speciale BDMust mooie meisjes-portfolio ( met ook oa Henk Kuipers, Erik Heuvel, DankerJan Oreel) waarvoor je OOK nog kunt intekenen.

Misschien niet te lang wachten, De laatste keer dat ik op de site keek stond de teller meteen al op 98% van het streefbedrag!

6 comments:

Michel Gastkemper said...

Geweldig, Hans! Driewerf proficiat. Klasse dat je dit jarenlange project tot zo'n mooi einde hebt gebracht. Ik geniet met volle teugen mee.

Hans van Oudenaarden said...

Dank, Michel ! Ik moet nog een paar pagina's inkleuren, maar het tekenwerk is nu echt klaar. Het is een raar moment!

Michel Gastkemper said...

Dat wordt afkicken... droogstaan met de kerst.

Kees van den Bos said...

Van harte Hans. Mooi dat je het hebt afgerond. Ja en weg met Rhonda, wie wil dat nou niet. Ik weet wel een leuk stedentripje om samen met haar heen te gaan. Nog een stapeltje Eppo's te gaan gelukkig en een fijne presentatie. En daarna...we zien wel. Je hebt vast al weer wat plannetjes gesmeed, en zo niet misschien ff een adempauze of een extra lange koffiebreak om in jouw habitat te blijven.

Otto said...

En dan te bedenken dat je toch de nodige twijfels had over dit project.
Ik hoop dat je uiteindelijk de circus jaren van Rhonda ga tekenen. Ik wil meer weten over hoe dat voor haar was. Of toch een Bob Evers om de reeks in ieder geval af te maken?
Hoe dan ook een dikke felicitatie met deze prachtige prestatie.

Hans van Oudenaarden said...

Dank, mannen. Kees, neem 'r maar mee! Je hebt m'n zegen voor een stedentripje "Weg met Rhonda"! Circusjaren Rhonda is wellicht een idee, Otto, maar nog niet meteen.