Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160401

278 % !!! Projet RHONDA arrêté

NUUUUUU DAN!
In m'n vorige posting heb ik niet helemaal de waarheid gesproken, bloglezer.
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
Heb ik je op je mouw zitten spelden dat de intekentermijn voor het bemachtigen van de Sandawe/BDMust luxepakketten verlopen was, kwamen er tóch ter elfder ure nog een paar weekjes achteraan. Nouja, achttien dagen.
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
Gezien de laatste krankzinnige eindsprint bij het intekenen, een paar weken geleden, wilde de uitgeverij ook de allerlaatste fans toch nog de kans geven aan boord te springen. Ik heb even gefronsd, hoor, maar mij werd verzekerd dat het drukwerk niet zou vertraagd worden. Hmmm. Vooruit dan maar. Tot eind maart dan. Maar dán moet het ook echt klaar zijn!
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
En nu is het dus klaar. Projet RHONDA arrêté.
Een setje van drie keer 30, 30cm x 42cm albumcoverprenten als lokkertje er nog bovenop in al de pakketten, genummerd en gesigneerd, als we zèlfs de 300% zouden gaan overtekenen! DAT al-ler-laat-ste plannetje van BDMust, om in die laatste weekjes de boel zèlfs op te jagen naar 300 %,  dát plannetje heeft het uiteindelijk niet gehaald.
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
"Budget à financer" werd uiteindelijk  met slechts 278 % overtroffen. Nouja, "slechts". . . .
En misschien maar goed ook. Het werd ook wel een beetje getikt. Allemaal hebzucht, mensen! Hier dus maar, speciaal voor deze blog, en nog wel gratis en voor niets, de Rhonda-Sandawe platen die er nu dus niet gaan komen. . .
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
En had ik deze tekening hier al laten zien? Deze plaat zou zomaar de cover van deel 3 kunnen worden.

4 comments:

Michel Gastkemper said...

Mooi hoor, Hans!

Kees van den Bos said...

Er zal flink getankt moeten worden bij een roadmovie dacht ik zo...en dan niet alleen aan de pomp. Van een aantal pompen (in 1996) kan ik me herinneren: vooraf betalen. En dat met een huurauto, wisten wij veel hoeveel er in ging...

Hans van Oudenaarden said...

Dank, Michel en Kees.
Gelukkig kostte brandstof in de jaren zestig in de VS erg weinig!

Kees van den Bos said...

Wij waren er in 1996 en voor een Gallon betaalden we volgens mij ook een schijntje ten opzichte van Europese begrippen.