Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160126

Slipjes uit in Angoulême!!!

Morgen voor de derde achtereenvolgende keer de trein in om m'n albums te gaan  signeren in Angoulême ! Persoonlijke spulletjes ingepakt? Brilletjes, tekenspul, telefoonoplader? Reis per auto gemeden?
Reis per vliegtuig gemeden?
Reispaperassen, paspoort, badge electronique, modieuze baard laten staan? Maakt in Neder-neder-neder-land natuurlijk geen verschil, maar vinden die Fransen superfijn!
AAAAI! Shit! M'n LUL!  Het is natuurlijk tegenwoordig van extreem belang wat er precies in het slipje van de tekenaar schuilt! Voordat het publiek je werk goed kan vinden, moeten ze natuurlijk wel éérst weten welk geslachtsorgaan die maker heeft!
Misschien dan gewoon maar ijskoud volhouden dat ik WEL een vrouw ben? Een beetje een lelijke? Of zou m'n broek bij elke aankoop dan omlaag moeten? Met die baard trappen ze er natuurlijk helemaal niet meer in. . . .
Angoulême, j' arrive !

Disclaimer:
Het is 2016, het onderwijs is niet meer wat het was, we zakken inmiddels alweer lekker terug in een negentiende eeuwse puriteinse moraliteit, dus dit nog even met nadruk voor de seksisten van elk geslacht en de overige dombo's: Bovenstaande geschreven met enige ironie.  Ik heb nooit, nu niet en in het verleden niet, iets gehad tegen tekenende vrouwen. Ik probeer hier aan te geven dat ik het geslacht, de seksuele preferentie en ostentatieve seksualiteit, het cupformaat, het ras, de handicap etc. van de tekenende mens bij uitstek juist ONBELANGRIJK vind. Voor mij telt alleeeeeeeeeeeeeeen de kwaliteit van het werk.

7 comments:

Michel Gastkemper said...

Heel hard gelachen!
Jij net zo veel plezier daar in La Douce France.

Kees van den Bos said...

Die zit.

Bon voyage.

fred.de.heij said...

Ik begreep dat Claire Wendling genomineerd was. Nooit geweten dat zij een lul had. Maakt inderdaad niet uit, van mij mag hij winnen.

Hans van Oudenaarden said...

@Michel, Kees, Fred,

Net terug uit Frankrijk. Moe en tevreden. Hele festival organisatie inderdaad in paniek over deze sekse-gekkigheid. Discriminatie spoorslags ingevoerd. Tip voor jonge allochtone tekenaars die willen doorbreken: Nu is je kans, de deur staat nu speciaal voor jou open. Volgende jaar MOET de winnaar immers een zwarte neus hebben!!!

Kees van den Bos said...

Het jaar er op een computer tekenprogramma. Daarna een primaat? O, en dan daarna natuurlijk weer de gediscrimineerde autochtoon. Ach vergeet ik bijna de vloggers en bloggers. De transgenders/shemales natuurlijk ook een keer ennuh....

Hans van Oudenaarden said...

Misschien maar helemaal afschaffen , die prijzen.

Michel Gastkemper said...

Hoewel de manier waarop zeer discutabel, heeft notabene Hermann (!, die nooit wilde, maar nu blijkbaar toch accepteerde) eindelijk de Grote Prijs in Angoulême gewonnen. Of gekregen, hoe je het noemen wilt. Terecht natuurlijk. Ik ben er ondanks deze bijzondere omstandigheden (dit jaar weinig tot geen concurrentie) heel blij mee, omdat zijn werk bij leven nog één keer de centrale waardering en belangstelling krijgt die het verdient. En ons verrijkt met allerlei extra beeld- en ander materiaal.