Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160112

Angoulême !!!

134 kilometer ten noordnoordoosten van  Bordeaux,  op de splitsing van de rivier de Charente(ten noorden) en de Anguienne, ligt  het pittoreske Franse Angoulême.
De stad telt iets meer dan veertigduizend inwoners en het is de préfecture van het departement Charente.
Angoulême is vanouds een centrum voor de papierindustrie, tegenwoordig voor de papier- en verpakkingsindustrie. Eens per jaar, over een week of twee,  herbergt de stad het grootste stripfestival van Europa. Ik geloof dat er wederom zo'n driehonderdduizend bezoekers worden verwacht. En er zullen ook wederom hon-der-den BD-auteurs op het festival aanwezig zijn om hun werk te signeren.
En een van die auteurs . . . dat ben ik.

Ik zal er zijn met de Franstalige Rhonda 1 in kleur en met het nieuwe deel deel 2  in zwartwit.  (deel 1 zww inmiddels uitverkocht). Deze zww "tirage de luxe limitée " ( gesigneerd  + ex libris + schetskatern ) is wat groter dan een gemiddeld album en gaat voor  ongeveer veertig euro. (Zie illu's in deze posting)
De kleurversie van de Franstalige deel 2 zal dan ergens na april gaan verschijnen. In n o g a l een super-speciale vorm, maar daarover later meer.
Okeeeee! Dit gaat dan alweer m'n DERDE achtereenvolgende signeerreis naar het gekkenhuis Angoulême worden! Voor de derde keer hartelijk uitgenodigd in het hart van het hart van de Europese BD! Wederom vier dagen poppetjes tekenen, en fantastisch eten, in het oog van de Franse strip-orkaan!
Ik heb nog niet gehoord of er dit keer ook andere Nederlandse auteurs zullen zijn. Ik geloof dat Daniël en Erik niet gaan, maar bloglezer, als JIJ in de buurt ben, kom vooral even gedag zeggen! Kan ik misschien eeeeeven Nederlands praten!!!

2 comments:

Kees van den Bos said...

Veel 'signeerplezier' gewenst. Is dat eigenlijk wel plezierig, fysiek gezien dan: de hele dag signeren, poppetjes tekenen? Waarschijnlijk hebben striptekenaars bovengemiddeld sterke arm- en handspieren, soepele pezen etc. Is het een fluitje van een cent en vooral genieten, toch? Ik ben helaas niet in de buurt maar post misschien een bericht op je blog of op Facebook. Maar wie weet, wie je opeens in het Nederlands aanspreekt aldaar. Have fun.

Hans van Oudenaarden said...

Veel dank, goede vriend!
Ik ken inderdaad een paar tekenaars die erg dol zijn op signeren. Geen geklaag hoor, maar deze eenkennige kluizenaar moet altijd even slikken als ie de giga-rijen daar ziet drommen. . .