Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20151208

HANS, HOU OP !!!

Zijn het m'n méér dan uitstekende contacten met de redactie van de Boekenkrant?  Is het m'n  . . . jongensachtige charme?  Of heeft hier iemand gewoon genadeloos de beurs getrokken?
Sinterklaas en Kerst.  Met het risico over ieders "kotsgrens" te gaan, nóg even een keer over de publiciteit rondom Rebecca. 
Hij ligt hier voor me.  . . EN inmiddels op dit moment vast ook alweer in alle boekenwinkels . . . De ultieme, gratis, en werkelijk overal verkrijgbare Boekenkrant !!! De Rhonda-krant! Op blz 37 het paginagroot Rhonda-interview van Robin Vinck met uw tekenaar. Een fijn gesprek over perspectieven, plotwendingen en m'n eerste stappen op de Franse stripmarkt. Over de lange voorgeschiedenis van het project en de mogelijke strip-toekomst van m'n papieren personages.
Maar kijk nou toch, die héle krant staat potverdrie vol met Rhonda ! Okee, het begint al op de cover natuurlijk.
Advertentie in het hoekje. Zeer cool!
En dan gelijk op de eerste pagina meteen een briefkaart/ansichtkaart-actie met de Rhonda cover! Hoe leuk is DAT?! Kerstgroet erop schrijven, postzegel op haar rug en je bent weer klaar dit jaar!
En wacht! Op pg 16 dan gewoon weer de beeldschone, kwartpagina advertentie voor het album! Geweldig!
(Let trouwens even op die formaatvermeldingen! Zie je eigenlijk nooit in andere advertenties, die precieze afmetingen! Weet je misschien of het album een beetje in de kast "past", ofzo ?  ;)
 "de nieuwe Grunberg is me te groot, beste winkelier! " )
EN tenslotte dan, op laatste pagina van de Boekenkrant, óók nog even het Rebecca-album als PRIJS in de prijsvraag. 
Voor wie het album nou nog steeds niet heeft. Even naar de boekwinkel, krantje halen. Gratis. Kun je daar meteen gratis aan meedoen, aan die prijsvraag. Herken die drie schrijvers even en het nieuwe Rhonda-album is misschien van jou! Gratis!

3 comments:

Michel Gastkemper said...

Het is ongetwijfeld de Don Lawrence Connection, Hans!

Kees van den Bos said...

Al een stand geregeld bij de Kerstmarkten van Arnhem en Nijmegen? Wanhopige 'funshoppers' op zoek naar een origineel 'last minute' kerstcadeau? Wat is er dan mooier dan zo'n fraai album met 'tekening' en opdracht/naamsvermelding erin 'gekrabbeld'?? Stapeltje Boekenkranten en Boekenkrant Strips erbij, wat kerstkransjes..... Nog een glaasje Glühwein meneer van Oudenaarden?

Hans van Oudenaarden said...

Hee Michel en Kees,
Het is inderdaad fijn dat er wat promo rondom m'n album op gang is gekomen. Uitgevers in Nederland denken daar meestal veeeeeeeeeeeeeeeel te weinig over na.
Dat van die betaalbare/originele last minute kerstkadootjes werkte op de Brusselse kerstmarkt trouwens inderdaad zo.