Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20150908

Vragen, vragen, vragen en de Rhonda albums!

Het zit er weer voor even op, blogvriend. Vandaag voorlopig weer de allerlaatste episode Rhonda in Eppo. De laatste twee pagina's van m'n Rhonda-verdiepingsdeel als piepklein uitsmijtertje na de hele voorpublicatie gaan er vandaag uit.  Deel twee is klaar!
We weten inmiddels een heleboel, maar op een of andere manier . . .  is het er allemaal nog niet veel duidelijker op geworden. Warhoofdige Rhonda is dus nu uiteindelijk met psychiatertje Dutch mee op de motor en Carl op de vlucht voor z'n eigen Maffia-baas. En ons CIA onderknuppeltje McCluhan, op de verre achtergrond, is kennelijk nu van allerlei onfrisse Maffia-CIA-zaken op het spoor.  
Vragen, vragen. Overduidelijk als dubbelganger ingehuurd, bleek onze vergeetachtige  dubbelganger Rhonda  onverwacht opeens haar acrobatische vader op een oude foto te herkennen. En die gemene Cagman schrikt zich op haar beurt weer  k a p o t als Rhonda te kennen geeft dat ze zich iets kan herinneren over die geheimzinnige vader.
Hoe kan deze dubbelganger dat soort dingen weten? Dat kan toch helemaal niet! Het is gewoon onmogelijk, dat dubbelganger Rhonda dat weet. Tenzij  . . .
Cagman concludeert uiteidelijk, met enig verdriet, dat er helemaal nooit een dubbelganger is geweest en trekt, na enige moordpartijen, daar de ultieme conclusie uit: Zij denkt het te snappen. Villafranca heeft de boel bedonderd. Kennelijk had Villafranca haar laten geloven dat DD dood was, en dat er even een dubbelganger nodig was. Maar DD was gewoon nog levend en Rhonda en Dana Dane waren altijd gewoon één en dezelfde persoon. . .
Maar klopt dat idee wel?  Zijn die twee meiden echt wel dezelfde? Er kloppen toch ook een heleboel dingen niet. Cagman's theorie rammelt toch?! Dat van Chicago verzon Cagman immers ter plekke. En wij, de lezers, hebben in deel één toch gezien hoe verrast Villafranca was toe ie Rhonda voor het eerst ontmoette ! Daar, op zo'n perfecte gelijkenis, had ie echt niet op gerekend! Vreemd!
Nou weten we dus nog niks. Is ze het nou wel, of niet ?
Er zit niet anders op dan toch maar even te wachten. Het laatste deel gaat binnenkort in productie. Hm. Dan maar geduldig hopen dat dat laatste deel van de trilogie alle antwoorden gaat brengen.
En hier trouwens nog even, exclusief voor deze blog, de eerste artist impression previews van hoe het boek straks moet gaan worden. De Franstalige, zwartwit, hardcover "gold edition"op grootformaat met schetskatern dan!
In het Frans voor de echte fanaat, maar met een beetje geluk heel misschien te koop straks in de BDmust-stand op het Stripfestival in Breda.

3 comments:

Otto Tieleman said...

De cover van de Franse editie ziet er alvast verschrikkelijk mooi uit!!!!
Ik ga voor de dossiereditie (bedankt voor het beantwoorden van de vragen in de vorige post).
Ik hoop dat je er 1 achter de hand wil houden omdat ik bang ben dat ze allemaal weg zijn mocht ik niet in staat zijn te komen.

haes said...

ik weet niet wat fijner is aan deze cover, de auto, de jurk, of de vulling van de jurk...

Hans van Oudenaarden said...

Dank Otto en Haes !
Ik neem wel een paar edities mee naar huis, dan moet je me na de beurs maar even contacten.