Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20150825

Spoiler episode 2 en aankondiging allerlei albums!

Terug van ver, en vanwege de super-exclusieviteit van deze Rhonda-blog, durf ik het het ! Speciaal voor jou, zeer geduldige bloglezer. Mega spoiler natuurlijk, maar omdat we nu toch ècht bijna klaar zijn met de Eppo voorpublicatie, denk ik dat het nu wel kan. DIT PLAATJE HIERONDER IS HET ALLERLAATSTE PLAATJE VAN RHONDA-EPISODE 2: REBECCA !
Okee, ik lieg. Het is niet waar. Het WAS inderdaad m'n eerste, oorspronkelijke plan om verhaal 2 af te sluiten met dit plaatje. Rhonda en Dutch op de Harley wegzoevend van de brandende DD-villa, begonnen aan de zoektocht naar Rhonda's verleden. Het begin van een soort roadmovie door het Amerika van de sixties. Het thema van album drie.
In een later stadium, inmiddels echter al een flink stuk gevorderd met de productie van dit deel, besloot ik het verhaal echter toch, op de bladzij daarna, alsnog af te sluiten met een soort epiloog.
Maar daar dan ! Het is natuurlijk een detail, maar je krijgt hier een eerste idee. DIT PLAATJE, blogvriend, HIERBOVEN, IS HET ALLERLAATSTE PLAATJE VAN RHONDA 2 REBECCA ! YEEAAH!
Meteen hier ook maar es even wat schetsen voor de aanstaande albumcover. Want jazeker, het album komt nu ook snel. Hou je vast. Er zal begin oktober bij DLC een Nederlandstalige Rebecca-hardcover, een Nederlandse softcover en een Nederlandse Special edition met extra 16 pg schetskatern gaan verschijnen.
En alsof dat nog niet genoeg is zal er bij BDmust, ook in oktober, een Franstalige zwartwit luxe editie op groot formaat met schetskatern uitkomen! Dat wordt een heleboel signeren straks, Hans!
Allemaal niet verder gebruikt trouwens, bovenstaande schetsen. De gebruikte covers worden straks volstrekt anders. Hou het in de gaten . . .

7 comments:

Michel Gastkemper said...

Mooi-mooi-mooi!
Dit is genieten...!

Otto said...

Ho wacht even Hans, de DLC brengt 3 versies uit waarvan 1 met slechts 16 pagina's extra's? Gaat dat die godvergeten kapitalistische, graaierige Catawiki editie worden waar DLC zo goed in is?! Ik mag toch hopen dat er een mooie volwaardige dossier editie uit komt, op zijn minst, voor de Nederlandse fans. Het is al erg genoeg dat de Franstalige (en voor mij volstrekt onleesbare) versie, wederom de mooiste gaat worden!

haes said...

oeioei, spannend spannend.
Roadmovie klinkt sowieso gaaf, wordt vast weer een heel eigen look 'n feel. Komt die ook weer eerst in Eppo?
(eerste coverschets is erg gaaf trouwens, als het uiteindelijke ontwerp nog beter is...wow)

Kees van den Bos said...

Goed bericht. En ook weer wat 'meer' actie in deel 3 na het uitdiepen van de historie en diverse partijen in deel 2. Al een titel voor deel 3 (Dutch?? haha)?

Hans van Oudenaarden said...

@ allen: Dank, allen!
@ Otto: Hardcover, softcover en een dossiereditie. De dossiereditie krijgt een beperkte oplage, een andere cover en een schetskatern en moet ongeveer 40 euro gaan kosten. Geen Catawiki editie in de planning.
@ Haes: Voorpublicatie in Eppo is fijn, maar eigenlijk ook tamelijk onvermijdelijk met deze uitgever. Deel drie wordt één lange autorit door Amerika. De symbolische reis van hoofdpersoon naar de verlossing. Er komen in ieder geval wat vuurgevechten en een dosis nekbrekende acrobatiek.
@ Kees: Deze karakter-uitwerking moest m.i. persé in deel twee, het middendeel. Dan kan ik namelijk que aktie weer opschakelen in deel drie. Titel kun je misschien raden. (1. Liedjestitel, 2. Filmtitel, 3 . . . )

Kees van den Bos said...

Titel raden? Boektitel misschien of iets in de trant van Route 66. Wanneer ongeveer in Eppo?

Hans van Oudenaarden said...

@Kees,
Boektitel kan zomaar. Kom vooral met goede suggesties! Misschien verander ik nog wel! Eppo voorpublicatie na de zomer, denk ik. Eerst nu een paar maanden reclameklusjes en commissions . . .