Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20140326

Verfremdung op het Kamper stripspektakel 2014

Zestien augustus! Zestiende Kamper Stripspektakel in Kampen.  Of ik misschien de poster/cover/vrachtwagen voor dit jaar wilde doen. Met liefde!
Getroubleerde, jaren zestig heldin glimlachend aan een touwtje aan de Nieuwe Toren aan de Oude Straat in het Nederlanse Kampen? Komische koe erbij? Hans, Hans! Is dat niet iets TE nonchalant met je character-credibility? 
Oei, character-credibility! Hoort deze setting eigenlijk niet te weinig bij Rhonda? Conflict! Vallen lezers hierdoor uit hun droomwereld? Verfremdung!
Opeens benieuwd of zoiets eigenlijk wel een factor is in onze, meer dan piepkleine, Nederlandse stripwereld. Neem ik teveel vrijheid? Trek je dit wel, blogvriend?

3 comments:

Kees said...

'Rhonda On Tour' oftewel Rhonda komt naar je toe deze zomer! Niks mis mee Hans. Ga je de volledige (grote) versie van de poster ook tzt nog posten? Hier of op Facebook??

Mario Baert said...

Lijkt mij alvast een goed idee Kees, ik zou 'm zeker voor het raam hangen!

Hans van Oudenaarden said...

Hee Kees en Mario,

Het Kamper-stripspektakel gaat de plaat gebruiken voor de programmaboekjes, voor adverteren op vrachtauto's en vast ook voor posters enzo.
Hou hun site, www.kamper-stripspektakel.nl , in de gaten!