Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20140310

Gelauwerd

Afgelopen zaterdagmiddag, tijdens de Gorinchemse Stripdagen,  overdadig gelauwerd vanwege  het eerste stripalbum van de serie, waar precies DEZE hele blog aan is gewijd, onze eigen Rhonda. Applaus, handjes, schouderklopjes, toespraakje van goede vriend Hanco Kolk!
Met de hand op het hart, blogvriend. Natuurlijk had ik begrepen dat het album eervol genomineerd was, maar aan het daadwerkelijk ophalen van de bronzen munt, heb er geen serieuze gedachte gewijd.
Met megamega-successtripserie Amoras van grote mannen als Marc Legendre en Charel Cambré , en Turpin van Ivan Claeys en Danël vd Broeks als concurentie EN een meer dan volle agenda, leek het me eigenlijk veel verstandiger Gorinchem dit jaar gewoon maar even over te slaan. De grote mannen zouden me echt niet missen, tijdens hun applaus.
Laat ik opbiechten, het heeft Caroline enige kracht gekost, maar uiteindelijk tóch dan maar even het laatste stukje van de zaterdagmiddag het werk ingeruild voor een tochtje naar Gorinchem .
Sta je een paar uur later, geëerd en onderscheiden en vers van de tekentafel gerukt, in het volle licht een zaal stripmakers toe te spreken. Iedereen te bedanken. Heerlijk!
En natuurlijk, overvallen op dat podium, helemaal vergeten om Rhonda's mede-oervader HANCO KOLK te bedanken. Stomstom! Bij deze dan nog: ...en natuurlijk nog veel dank aan Hanco Kolk, die, hoewel nu wat op afstand, Rhonda, tot TWEE keer toe, tot leven heeft gewekt! DANK, goede vriend!
(foto's Rob van Eyk en Cock Joevenaar)

3 comments:

Kees van den Bos said...

Hanco en de penning als cameo in Rebecca? Hoeft niet via een tijdmachine, maar Hanco aan de bar of zo die zich moed indrinkt...(hahaha, alsof hij dat nodig zou hebben). Wel leuk voor toekomstige uitgaven om de prijs te vermelden voor deel 1 op de achterkant. Nogmaals van harte Hans.

Robin Schouten said...

Hartelijk gefeliciteerd met de penning, Hans! Ik ben blij dat de avonturenstrip in Nederland nog steeds wodt gewaardeerd. Long live Rhonda!

Hans van Oudenaarden said...

Dank Kees en Robin, voor de aardige woorden en de goede ideeen!!