Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20120909

Improvisatie

Interieur van een soort super-luxe hollywood-stijl hotel-suite. Griekse pilaartjes, Franse meubeltjes, veel marmer, spectaculair uitzicht.
Alles geplaatst en uitgeacteerd, hield ik toch nog een beetje een "dood hoekje" over op de tekening. Hmmm. Wat daar dan te doen? Het gaat natuurlijk alleen om een klein visueel detail in zo'n plaatje. Een klein kijkdingetje. Iets om de compositie goed te krijgen. Onbelangrijk voor het verhaal. Iets voor de sfeer wellicht? Iets geks? Waarom geen sculptuur ofzo? Iets oosters? Grieks, Frans en oriƫntaals door elkaar! Zeer Hollywood!
Hee! Als ik dan drie plaatjes verder deze kerel een beetje "wegkijkerig" wil laten acteren, kan ik 'm wel even een drankje voor zichzelf laten inschenken! Hotelkamer minibar! In dat maffe beeld verstopt blijkbaar! Kop wegklappen en daar staan de flessen! Krijgt dat maffe beeld opeens toch nog een echt rolletje.

No comments: