Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20120308

Lezers-inbreng!

Wie was het? Een paar maanden geledenhier op deze blog! Of Rhonda misschien ook nog OP die trein zou
figureren. Aan de buitenkant!

Had ik niet bedacht maar goed idee, zeg! Kleine scene erin gewerkt. Rhonda bovenop de trein! In ondergoed!

2 comments:

Otto said...

Op 1 oktober 2011 hinte jij er nog naar na mijn vraag of er nog een scene in de wagon van de zephyr vista dome wagon plaats vond, en hier is ie dan!
Vlot het nu een beetje.
Op welke pagina ben je nu?

Daan said...

Hans,

kijk wel uit dat je niet doorschiet in het commerciële denken. Vergeet nooit dat je een inkomen wilt halen uit media en dat zoiets überhaubt alleen mogelijk is zolang je een uitgebreide fanbase hebt. Dus je laten betalen voor signeersessies is leuk maar zal alleen lukken wanneer je al jaren bezig bent met je vak, een mediapersoonlijkheid bent en héél véél volgers hebt. Bijvoorbeeld Giraud, Rosinski, Hergé, Uderzo, Stan Lee of een Franquin zouden zich kunnen laten betalen voor een optreden maar het is niet voor niets dat de helft van de bovengenoemde namen reeds is overleden. Ze zijn oud en doorgewinterd in hun vak. Ze hebben allemaal gruwelijk veel goed werk afgeleverd voordat ze op dat niveau met bijbehorende eisenpakketten kwamen. Vier Bob Evers albums is dan natuurlijk nog lang niet genoeg.

Als ik voor mezelf spreek had ik nooit jouw werk (of dat van Frank Jonkers) leren kennen als je niet die ene signeersessie bij de Boekenhalte had gedaan. De uitbater vertelde met veel overtuiging over jouw tekenwerk en haalde mij over aanwezig te zijn. Pas daar ging ik overstag en heb sindsdien al jullie beider werken aangeschaft. En om een signeersessie nu als optreden te zien gaat wellicht wat ver. Je staat toch niet op een podium in een uitverkocht Paradiso waar je fans toekijken hoe je poppetjes tekent? Zorg liever voor wat bijverkoop uit speciale dingetjes en druk er wat meer van dan 10 (vano-morphoses). Op het moment dat je van een prent 500 stuks vlotjes verkoopt kun je gaan nadenken over eisen voor optredens!

Als iedereen alleen maar professioneel zou zijn, zoals waar jij nu wellicht naar neigt, dan mag Otto je wel een flinke factuur sturen ;-)

Ik ben trouwens heel benieuwd hoe je de plaatjes van Caroline die je tekent voor Groeneveld, gaat uitbaten...

Al het beste met het verdere brainstormen. Misschien schoot ik hier en daar wat in de verkeerde toon, sorry daarvoor.

Daan