Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160819

Kampen en illustratieklus!

AAARGH! Ik verwaarloos deze mooie blog nu echt he-le-maal! Lui, druk, afgeleid en onvergefelijk! En niet aardig naar de Rhonda fanbase! En onslim vanwege commerciele redenen natuurlijk! Uit het oog, uit het hart enzo! Die albums moeten wel naar de lezers! Beterschap, echt, ik beloof het !
Okee, eerst maar even de zaken: Morgen, zaterdag 20 augustus! In in een van die slingerende marktkraampjes door de binnenstad kun je me hoogstpersoonlijk vinden. De hele dag! M'n albums signerend en gereed voor alle vragen. Op/in/bij het sympathiekste stripfestival van het land! Het Kamper stripspektakel! 
Met wat boeken en prenten, mapjes enzo. Ik neem van alles mee. Ik breng die superluxe Franse en Duitse uitgaves mee, die zwartwitte met die extra katerns enzo, kun je die ook es bekijken. Misschien zelfs wat originelen, maar  misschien ook niet, want regen. Ik zie je morgen!
(Illustraties hierboven uit het net verschenen lesboek  VMBO KGT Thema's maatschappijleervan uitgeverij Essener. Een 4pgs stripklusje op scenario van goede vriend Frank Jonker. . .)

2 comments:

Kees van den Bos said...

Mooi Hans dat je lekker bezig bent. Helaas geen tijd voor Kampen ivm diverse nachtdiensten en ook nog een quizmiddag in Naaldwijk. Tussen de bedrijven door lees ik ook nog de pdf-files (ivm tekstcorrecties voor druk) van Roodbaard (Sherpa) en Tanguy & Laverdure (Arboris) integrales en nieuwe delen T&L en zo link en rechts nog wat er voorbij komt en mijn interesseert. Kortom: altijd mijn notitieblok in de buurt, alleen bij Rhonda is dat niet nodig. Hoewel ik wel in 'Rebecca' 1 foutje tegenkwam: plaat 5, afb. 1, ballon 1, regel 2: "over en paar uur" staat er ipv "over een paar uur". Weet jij of er al een 2e druk van is of is er nog voldoende op voorraad bij DLC? Idem voor deel 1 (daar had ik een 8-tal kleine slippertjes genoteerd, maar dat had ik je volgens mij al eens verteld.) En tot ziens en werk ze natuurlijk, ook aan Rhonda deel 3 (al pagina's in potlood af?) Ja: vragen, vragen, vragen...ik weet het. Groet en succes, Kees. NB: ik stuur het ook nog wel even naar DLC.

Hans van Oudenaarden said...

Hee Kees,
Goed dat ik je even in Rotterdam, bij het stripmuseum trof!

Dank voor je correcties. Stuur ze vooral naar de uitgever, die kan het bij een volgende druk even corrigeren. DLC album voorraad is er nog wel, denk ik, maar tweede druk deel 1 inmiddels nu wel verschenen in het Frans.
Rhonda drie in volop hier in productie. En al een flink stuk in inkt, hoor!
grH