Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160524

Sehnsucht nach Erlangen!

Meer dan vijfhonderd Künstler en Künstlerinnen uit heel de wereld een dag vier gezellig temidden van de stripfans! Jawohl! Eind van deze week hebben onze oosterburen 'm weer! De reusachtige, alweer zeventiende, internationale Comic-salon in het Duitse Erlangen.

En kijk nou es, op vrijdag en zaterdag, wie er op standnummer 57, in de B-hal zal gaan plaatsnemen, daar in dat verre Erlangen, pünktlich tussen 10 en 7 (oei, lange uren!) !  Om de nagelnieuwe (vorige week van de drukker) Duitstalige Rhonda nummer 1 voor de Duitse fans te gaan signeren? Yeeaaahhh! (Benieuwd, trouwens, hoe het drukwerk eruit ziet. Ik heb het boek nog niet in handen gehad)
Lange reis. Woensdag heen, zondag terug. Ik begrijp dat Daan Jippes en Erik Kriek er ook zijn! Okee, dit vraag ik vaker, wiiiiie komt er gezellig langs? Ga ik Nederlanders zien?

3 comments:

Kees van den Bos said...

Tolles Hansi! Mijn paspoort verloopt vandaag dus geen Erlangen komend weekeinde. Overigens al een 'volle' agenda voor die dagen: vrijdagavond 5 km rennen rondom Ter Heijde, borrel op het Noordeinde in Den Haag (sssssst...) op zaterdag en op zondag ten slotte naar Scheveningen: Chez Brood in het Zuiderstrandtheater. Maar volgende week natuurlijk naar Haarlem, heb je dan ook wat albums 'auf Deutsch' bij je, want die wil ik ook graag aanschaffen. Met uiteraard een Rhonda tekening in Duitse stijl...denk ik toch meteen aan de bierfeesten om het vooral positief te houden natürlich. Onze zoon (15) houdt Duits in zijn vakkenpakket dus hij kan weer aan de bak! Viel Erfolg.

Hans van Oudenaarden said...

Hee Kees, klinkt sportief!
Helaas zaterdag heb ik geen Duitse Rhonda's bij me. Dat kreeg ik allemaal niet mee in m'n rugzakje afgelopen weekend. Maar komende maandag krijg ik allerlei stapels internationale edities thuisbezorgd, dan kan ik je er misschien volgende week een Duitstalig album opsturen?

Kees van den Bos said...

Hoi Hans, ik hoop zaterdagmiddag ruim voor één uur langs te komen. Roggelen we het wel even.
Tschüs.