Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160213

Rhonda stilletjes over de Franse crowdfund-streep !!!


Weetje, bloglezer, ik heb eigenlijk maar niet teveel op die Sandawe-site gekeken de afgelopen weken . . . werd ik eigenlijk alleen maar een beetje zenuwachtig van.

http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda/blog
Ergens ver weg op het Franse internet werd/wordt op crowdfund basis geld binnengeharkt voor een superluxe begegeleidings pakket rondom de Franstalige Rhonda 2 kleureneditie. Voor mij totaal onduidelijk of zoiets succesvol zou kunnen zijn. In Frankrijk? Een volstrekt onbekende Nederlandse stripmaker met zijn volstrekt onbekende Nederlandse strip?
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda/blog
Maar, kijk nou ! Ik bedoel: "Mais, regardez maintenant! " 
Met nog een volle maand te gaan is het Rhonda/Sandawe crowdfund-experiment inmiddels gewoon stilletjes geslaagd! Het streefbedrag voor het voorfinancieren van de extra's rondom die Franstalige kleurdruk van deel twee is na een week of vier gewoon netjes binnengehaald!

http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda/commentaires
Levels van 30 tot en met 400,-- euro met alles ertussenin ! Het gaat er nu gewoon allemaal komen. Van standaardalbum plus extra exlibris tot en met het mega- mega-totaalpakket waarbij je naast het (met potlood GESIGNEERDE) album met die twee exlibrissen,  dan óók nog het genummerde kleur 16 pgs booklet/cahier (oplage 500),  het 5 (genummerd, gesigneerd) blads A4 portfolio (oplage 300), de pagina-facsimilee op 250 grs Steinbachpapier (oplage 100), dan OOK NOG de twee ( met INKT  gesigneerde) luxe zwww album uitgaven (1 en 2) erbij krijgt.
Die Fransen, toch! Inmiddels wat rondgesnuffeld op die Sandawe site. Van alles te vinden. Lezerscommentaren over Rhonda, een Rhonda-blogje door de uitgever met wat achtergrondinfo . . .
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
Nounou. Et alors! Honderdvijf procent inmiddels! Dan realiseer ik me opeens! De officiele inteken-termijn is natuurlijk nog niet voorbij . . . .! We zijn eigenlijk nog pas halverwege! Er resten natuurlijk nog steeds een paar weekjes om deze limited edition/ speciale Rhonda-drukwerken te bemachtigen . . .
Waarom eigenlijk stoppen bij 105% ? Voor wie nu misschien nog steeds twijfelt, je KUNT nog meedoen. Overboeken mag!!!

No comments: