Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20141021

Commission

Vorig jaar, voor een erg aardige fan, een forse plaat op bestelling gemaakt: een zogenaamde commission. Dit soort VANO- materiaal is dus niet bedoeld voor publicatie, maar komt meestal terecht in privécollecties enzo.
Samen met de klant ontwerp ik dan een VANO- tekening helemaal "op maat". Commissins happen natuurlijk wel gemeen in de productietijd voor het stripwerk, maar ik vind het om een of andere reden geweldig leuk om te doen.
De opdrachtgever van deze prent, wilde graag allerlei VANO-characters bij elkaar in een "spannende" setting. EN er moest bovendien een zéér speciaal, en tamelijk enorm, futuristich zeiljacht in de tekening te zien zijn.
Een klein beetje smokkelen met univerums, tijden en plaatsen dus onvermijdelijk. Weinig zorgen om character-credibility, want ik weet van te voren dat dit materiaal niet verspreid gaat worden. In deze posting, speciaal en alleen voor jou, blogvriend,  m'n schets en wat uitwerkingen op de lichtbak. Bovenop de schets ligt het SchoellerHammer tekenpapier. Zo kan ik nog wat aan het ontwerp veranderen en wat verder met potlood detailleren.
Volgende keer meer.

2 comments:

Eric Heuvel said...

Leuke opdracht en idd opdrachtgever!
Mooi werk weer!

Anonymous said...

Een schuit zonder naam?

Nee, neem dan die nieuwe Popzaal in TivoliVredenburg Utrecht: Ronda!!(What's in a name!)

Karakteristiek: 2.000 bezoekers
Architect: Jo Coenen
Op de 2e verdieping
Van popconcerten en clubnights tot …

"Hoewel de Ronda een capaciteit van 2.000 bezoekers heeft, is het een intieme zaal geworden waarbij je door de korte afstand tot het podium altijd dicht bij de artiest staat. De zaal heeft een groot balkon en een mooie bronzen bekleding. De buitenkant van de zaal is herkenbaar aan haar bronzen ronding."

Ik wist het wel....

KeesvdB.