Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20140703

Voor de klas

Of ik misschien bereid was tot een ochtendje workshop "stripmaken", in het kader van een soort"OLDSKOOL"werkweek van de De Savornin Lohman Mavo in Hilversum.
Een week lang een of ander schoolbreed-mega-muurkrantproject zonder computers. Met daarbij ook de module "Hoe maak ik een strip" in een paar eenvoudige stappen. Of dat niks voor mij was?
Vooruit, Hans! Dat klinkt toch leuk! Een ochtendje weg uit die warme Rhonda-studio. Paar strip-basisdingetjes uitleggen, potloodjes uitdelen en daarna aan de gang.  Hoe moeilijk kan zijn!
Best zenuwachtig, natuurlijk. Stripmakers staan niet elke dag voor de klas.
Viel alles mee, gelukig. Vriendelijke kinderen, vriendelijk leraren erbij, leuk onderwerp natuurlijk!
En echt verbazend hoe gemakkelijk sommige van die kleine mensen oppikken wat je zegt. Sommigen hoef je eigenlijk niks uit te leggen. Die zien het gewoon.
Natuurlijk wel, op verzoek, van alles voor gedaan.  Hee! Je hebt natuurlijk niet elke dag een professional aan je tafeltje.

2 comments:

Robin Schouten said...

Wat goed, Hans! Zou je dit vaker willen doen? Lijkt me best leuk, als afwisseling van die warme Rhonda Studio ;-) Btw, ik kijk ERG uit naar Rhonda deel 2! Keep up the good work.

Hans van Oudenaarden said...

Dank Robin!
Hmmm. Ik heb het met plezier gedaan, maar op een of andere manier zit ik toch liever in die studio!
Rhonda 2 vordert, maar langzamer dan ik zou willen. Er komt telkens iets tussen. AAARRGH!