Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20140127

Gala en kastelen!

Potverdorie! Afgelopen zaterdagavond in Meermanno in Den Haag een werkelijk geweldig eerste editie van het "Gala van het Nederlandse stripboek" mogen meebeleven.
Prijzen (Dick Matena, Marissa Delbressine, Rob van Eijk), hapjes, drankjes, levende muziek, dansen, en vrijwel de gehele Nederlandse striptop aanwezig.
Tekenaars en scenaristen waar je maar keek! Denk boekenbal, inclusief, naar verluid, de extreem bittere strijd om de laatste, schaarse kaartjes! Oprecht ontroerd om de Nederlandse stripwerld een keertje zo . . . zo "volwassen" bij elkaar te zien. Een mijlpaal! Volgend jaar Dick Matena als Harry Mulisch op de trap graag! En wie is toch die knappe vrouw in die bordeauxrode jurk?
En dan eind van de week ook nog even naar Angouleme. Zoek me vooral even op in de "Espace para BD" bij BD-Must in stand 13! Ik heb begrepen dat het tamelijk druk kan worden, maar wij zeven BD-Must tekenaars schijnen goed gevoed en comfortabel gehuisvest te worden in een kek kasteeltje buiten de stad. WOW! Kan het leuker? Ik heb het gevoel dat ik op vakantie ga!


7 comments:

Michel Gastkemper said...

Het zij je ten zeerste gegund, Hans!

Otto said...

Heeft het stripgala in de landelijke pers nog iets gedaan of was het een leuk feestje voor genodigden met wat artikeltjes op de gebruikelijke stripsites?
Caroline zag er in ieder geval oogverblindend uit! Jammer dat niet iedereen de dresscode had meegekregen.

Frankrijk ziet er goed uit. Ik hoop dat de Nederlandse representanten een goede indruk maken op de beurs. Aan de prachtige locatie en de geweldige tekenaars zal het niet liggen.
Heel veel plezier!

Anonymous said...

Ha Otto,

Dank voor je opmerkingen aangaande mijn persoon. Je vraag over aandacht in de pers is terecht. Immers dit hele evenement is bedoeld om meer aandacht voor de strip te krijgen. Een overzichtje:
Tros Nieuwsshow afgelopen zaterdag (interview met Dick Matena over het gala en zijn prijs)
De Boekenkrant (interview met mij op hun site en in het februarinummer van de krant en een verslag van de avond)
Foto met lang bijschrift in het AD Den Haag deze morgen
Volkskrant was er en gaat er nog aandacht aan besteden in een nieuwe society rubriek.
Logeion, belangenvereniging voor communicatie adviseurs plaats een interview met mij.
NRC wilde op de hoogte blijven en die heb ik een vanmorgen een persbericht gestuurd en foto's. Wie weet.
Kan natuurlijk meer, maar voor zo'n eerste keer was het niet verkeerd.

Er waren nog wel veel meer mensen die er heel mooi uitzagen. Eric Heuvel was zelfs in rokkostuum.

Groet van Caroline

Kees said...

Mooi man. Geniet daar in Angoulême. Zie je in Gorinchem.

Groet van Kees.

Hans van Oudenaarden said...

Dank Michel & Otto & Kees!

Otto said...

Ik zag inderdaad de aandacht voor de pers op facebook langskomen en alleen daarom is het al een enorm succes! De artikelen waren ook bepaald niet kort en allemaal erg positief en dat is fijn om te lezen.
Ik zag de foto van Eric in rokkostuum samen met Natasja en die zagen er ook mooi uit.
De muziek zal met Solar ook helemaal goed hebben gezeten (goede band).
Misschien volgend jaar persberichten naar alle kranten sturen (vooraankondiging en verslag)?
Ik vind dat de volgende prijs, maakt niet uit welke, in stripland naar Hans en Frank moeten gaan.

Anonymous said...

Hoi Otto, We hebben uiteraard alle kranten en bladen een persbericht gestuurd. Zowel vooraf, als achteraf. Maar het blijkt toch nog moeilijk om in de pers aandacht voor strip te krijgen. Dat is het volgende bastion dat we gaan slechten. (haha!) Maar serieus, er gaat worden nagedacht over een marketing / promotie offensief voor de strip. En ik kan natuurlijk nooit mijn eigen verkering voor een prijs voordragen. Frank is natuurlijk iets anders en die verdient zeker ook eens een prijs. NB één van de meest productieve en stabiele scenaristen van Nederland.