Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20130528

Album ?

Okee. Inmiddels ernstig in gesprek met een aantal klassieke uitgevers in binnen- EN buitenland (jazeker!) over het album van het eerste verhaal van onze Rhonda. Zelf uitgeven dit album? Of toch weer op de klassieke trein? Voors en tegens? Tijd, geld, gemak, luiheid, talent, samenwerking? Tekenaar of toch tekenaar/uitgever? Een eenzame strijd. Laat ik eerlijk zijn. Blogvriend, ik begin een beetje te wankelen.
Hier trouwens wat eerste schets-ideetjes voor een eventuele Rhonda-albumcover. Allemaal inmiddels alweer in de prullebak terechtgekomen!

4 comments:

Fred ten Kley said...

Misschien is het een idee om eens contact te zoeken met Peter de Zwaan, die als auteur met dezelfde vraag worstelt en inmiddels een eigen uitgeverij is begonnen om alles in eigen beheer te doen.

Michel Gastkemper said...

Je bent nooit te oud om zaken te heroverwegen, Hans! Vooral zaken die geld in het laatje moeten brengen...

Otto said...

Oei die eerste cover is wel heel erg mooi. Afbeelding, kleuren en lettertypen zien er prachtig uit. Jammer dat ie in de prullenbak is beland. Volgende keer bewaren en naar de beurs brengen. Kan ie wellicht recyclet worden.

Tja 2 jaar verder. Kom op Hans je weet precies wat je wilt. Gewoon buigen voor Rob en dan ben je verzekerd van een lelijke cover, tal van malle logotjes op de voorkant en de volledige huisraad van van Bavel op de achterkant. Als kers op de taart mag je zelf niet je cover bepalen en verder braaf wachten tot je 0,02 cent per album wordt overgemaakt.
Met een beetje geluk maakt ie er ook nog zo'n "mooie" luxe van die, als je 'm op tafel heb liggen, maar niet dicht wil gaan en waarvan de harde kaft krom trekt.
Geen investeringen, geen moeite en geen eindresultaat waar je trots op kan zijn. Veilig, braaf en conservatief is uiteindelijk de enige manier om een fooi te verwerven in deze industrie waar je als tekenaar en cineast je gewillig dient te laten uitbuiten.

Veel wijsheid toegewenst. Weet dat je maar 1 keer leeft, je kan er maar 1 keer toe doen.
Hoe dan ook heb je in ieder geval al 1 klant want ik kan niet wachten om de strip te lezen!

Robin Schouten said...

De eerste cover vind ik het beste en mooiste, zinnenprikkelend en mysterieus.

Overigens vind ik de reactie van Otto over RvB wel ERG negatief. Hij steekt ook enorm zijn nek uit om de Nederlandse strip weer onder de aandacht te brengen. Denk daar maar eens goed over na.