Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20130218

From the drawingroom floor . . . .

Hier nog wat Rhonda-oerversie-plaatjes die het niet hebben gered.  Speciaal voor jou, blogvriend, nog es een kijkje in de VANO prullebak.
Nog even voor wie het gemist heeft. Deze plaatjes zijn afkomstig uit de eerste versie van Rhonda uit begin jaren negentig. De strip die op dit moment in Eppo stripblad wordt voorgepubliceerd, is een soort  tweede versie. Uiteindelijk heb ik slechts een paar plaatjes uit de oude Rhonda gebruikt.

Okee, deze heb ik wel in de nieuwe Rhonda zitten. Zie je het? Het plaatje hier beneden heb ik omgewerkt naar de grote raamplaat. De houding. Op de rug van de kijker weg.
Hmmm. Deze hier beneden heeft eigenlijk nog wel een prima houding, zo gehoekt en met de leesrichting mee naar dat hekje toe. Het kind gaat natuurlijk al 'r vingers breken met die snelheid, maar vooruit . . . Ik wilde het in de tweede versie toch allemaal anders.


2 comments:

Michel Gastkemper said...

Als het goed is, kan de nieuwe Eppo elk moment hier het huis binnenvallen. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe drie platen uit het Rhonda-verhaal. Zeker nu ik hier al enkele prachtige voorproefjes heb mogen smaken...

Mario Baert said...

Leuk! Ik kwam ook net dit tegen:
http://www.stripelmagazine.be/kennismaken-met-rhonda/