Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20121002

Camera's

Hoewel helemaal geen strip-doku-fundamentalist, is het soms ZO gemakkelijk om heel even op het net te speuren naar een klein stukje documentatie. Niet van levensbelang voor de strip, maar erg gemakkelijk. Twee klikken en je hebt meteen een lekker voorbeeldje naast je tekening.
Een Amerikaanse roddel-journalist, begin jaren zestig. Perskaartje in de hoed gestoken enzo. Wat voor camera heeft zo'n kerel? Ik weet de ballen van camera's.
ik meen me te herinneren dat er in die tijd nog best veel van die onverwoestbare, ouderwetse uitschuif-werkpaardjes werden gebruikt.
Maar misschien waren er ook al wel de eerste compact camera's ?
Weetjewat? Ik hussel ze een beetje door elkaar! Alle soorten camera's gebroederlijk bijeen!
 PS: Speciaal voor Otto nog even dit plaatje. Even gezocht. Het zou zomaar kunnen dat ik bij het tekenen van die diner ook naar dit plaatje heb gekeken. Deze kassa lijkt erg op de kassa uit de tekening. Nu de vraag. Uit welk jaar zou dat ding zijn?

1 comment:

Otto said...

Haha, die Hans. Nee, de kassa klopt echt niet, net zo min als die malle lantarens die op de foto van de diner aan de muur hangen. De kassa's in de 60er jaren waren toch een bak groter en vrijwel altijd een overblijfsel uit de 50's. Veder denk ik dat veel diners het zonder kassa deden maar gewoon een geld la onder de toonbank.
Toch een handig linkje voor spullen (en kassa's) die in diners gebruikt werden: http://www.pastpresentandbeyond.com/jrdgallery/main.php/v/brass_cash_registers/