Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20120118

Fraude!

Nog maar even een detail van dat plaatje met die boerderij, uit een van de vorige postings. Als je goed kijkt, op de veranda twee kereltjes in sigarenrook, tezamen op een bankje.
Een paar plaatjes verderop zoomt de handeling in op dit tafereeltje. Weliswaar een acteur erbij, verder ongeveer dezelfde scene. Zelfde hoek ook ongeveer. Helemaal vergelijkbaar, toch een enorm verschil. Nu even niet verder lezen, blogvriend. Vergelijk ze es. EN?! Valt het je op? Stoort het? Kom ik ermee weg? Zie je m'n bedrog?
 Hier ben ik keihard in, hoor. Ze zaten me gewoon even in de weg. Dat die overkapping nu niet instort! Razendsnel, tussen die twee plaatjes, twee pilaartjes van de veranda weggezaagd.

5 comments:

Anonymous said...

Its a ninja-post :)

Chris said...

Herkenbaar!

Ik gok dat het waarschijnlijk pas zou gaan opvallen nĂ¡ de inkleuring. *Als* het al gaat opvallen. En dan nog slechts op zo'n vage, cerebrale, 'er is iets...' manier.

Otto said...

´The incredible disappearance of the porch pillars.´
Als dat de titel van het verhaal wordt is het geen probleem.
Het is niet storend, bij film halen ze de wanden toch ook uit sets voor een beter shot?

Michel said...

De boer met die Goofy broek trekt toch alle aandacht dus.....

Hans van Oudenaarden said...

@Chris & Otto:
Alles natuurlijk voor het mooie shot. Ik heb veel bewondering voor tekenaars die hun documentatie tiptop hebben, maar het verhaal, de handeling, de emotie hebben bij mij uiteindelijk altijd het laatste woord.
@ Michel: Of bedoelde ik nou de broek van "Midas, de boze wolf"? Goofy heeft meestal toch zo'n eenvoudig broekje?
@ Anonymous: YAHAAAAA!!!