Nederlandse Stripprofessional HANS VAN OUDENAARDEN blogt over wat er allemaal komt kijken bij het maken van het nieuwe RHONDA stripverhaal: "REBECCA".

20160226

Laat je Rhonda album dit weekend SIGNEREN !

YEEEAAH!!! Komend weekend signeerweekend ! Voor iedereen die nu ook es een echte VANO dédicase in z'n album wil, ik ben vanaf een uur of tien op het festival aanwezig. Zaterdag de hele dag en zondag tot een uurtje of twee in de grote hal:

5 Rue du Bourgneuf
Saint-Denis-En-Val
France

Ik ga je zien, blogvriend!

PS: Illustratie afkomstig van de Sandawe crowdfunding site. Bij 200% overtekening doen we namelijk nog een "Rhonda coquine" setje bij het mega pakket erbij. Een paar eh . . . ondeugende Rhonda-platen, zeg maar. Vandaag 122 % en nog een kleine twintig dagen voor sluiting. Sex sells enzo. Zal mij benieuwen.

PS2: Ik zie hier en daar m'n naam opduiken op de lijst signerende tekenaars op de Rijswijkse Stripdagen dit weekend. Geen idee hoe dat zit. Het klopt in ieder geval niet. Ik stap over een uurtje in de Thalys naar Frankrijk!!!

PS3: "Rhonda coquine" illustratie even gekuisd vanwege doorplaatsen op het puriteinse Facebook. Bloot, drank, cigaretten weggewerkt. Wapens kunnen natuurlijk wel zonder sticker.

20160213

Rhonda stilletjes over de Franse crowdfund-streep !!!


Weetje, bloglezer, ik heb eigenlijk maar niet teveel op die Sandawe-site gekeken de afgelopen weken . . . werd ik eigenlijk alleen maar een beetje zenuwachtig van.

http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda/blog
Ergens ver weg op het Franse internet werd/wordt op crowdfund basis geld binnengeharkt voor een superluxe begegeleidings pakket rondom de Franstalige Rhonda 2 kleureneditie. Voor mij totaal onduidelijk of zoiets succesvol zou kunnen zijn. In Frankrijk? Een volstrekt onbekende Nederlandse stripmaker met zijn volstrekt onbekende Nederlandse strip?
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda/blog
Maar, kijk nou ! Ik bedoel: "Mais, regardez maintenant! " 
Met nog een volle maand te gaan is het Rhonda/Sandawe crowdfund-experiment inmiddels gewoon stilletjes geslaagd! Het streefbedrag voor het voorfinancieren van de extra's rondom die Franstalige kleurdruk van deel twee is na een week of vier gewoon netjes binnengehaald!

http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda/commentaires
Levels van 30 tot en met 400,-- euro met alles ertussenin ! Het gaat er nu gewoon allemaal komen. Van standaardalbum plus extra exlibris tot en met het mega- mega-totaalpakket waarbij je naast het (met potlood GESIGNEERDE) album met die twee exlibrissen,  dan óók nog het genummerde kleur 16 pgs booklet/cahier (oplage 500),  het 5 (genummerd, gesigneerd) blads A4 portfolio (oplage 300), de pagina-facsimilee op 250 grs Steinbachpapier (oplage 100), dan OOK NOG de twee ( met INKT  gesigneerde) luxe zwww album uitgaven (1 en 2) erbij krijgt.
Die Fransen, toch! Inmiddels wat rondgesnuffeld op die Sandawe site. Van alles te vinden. Lezerscommentaren over Rhonda, een Rhonda-blogje door de uitgever met wat achtergrondinfo . . .
http://sandawe.com/fr/projets-auto-finances/rhonda
Nounou. Et alors! Honderdvijf procent inmiddels! Dan realiseer ik me opeens! De officiele inteken-termijn is natuurlijk nog niet voorbij . . . .! We zijn eigenlijk nog pas halverwege! Er resten natuurlijk nog steeds een paar weekjes om deze limited edition/ speciale Rhonda-drukwerken te bemachtigen . . .
Waarom eigenlijk stoppen bij 105% ? Voor wie nu misschien nog steeds twijfelt, je KUNT nog meedoen. Overboeken mag!!!

20160207

"Le meilleur de la BD néerlandaise classique"

Weer heelhuids teruggekeerd uit het stripgeweld Angoulême!
M'n derde achtereenvolgende keer, en vreemd genoeg, op een of andere manier, de minst gestresste.  Een Angoulême vol espresso's, Kronenberg's 1664 (bier), theekommetjes cidre doux (bij die gevulde Bretonse pannekoeken) en iets meer wijn dan ik me kan herinneren ( en niet alleen bij die entrecôte en die eendeborst brioches . . .).
Zoals te verwachten, waren de veiligheidsmaatregelen bij het festival draconisch. Overal politie en eindeloos fouilleren bij elke deur. Vooraf leefde er bij de Belgische vrienden  enige vrees voor invloed op de bezoekersaantallen door de klote-terroristen, en misschien was dat ook wel zo, maar merkwaardig genoeg hadden de dappere BD fanaten die wèl durfden komen, ook wel vaak een prettig-dikke Rhonda-portemonnee. . .
Bloglezer, ik ga even opscheppen, hoor. Lucky Luke en Hugo Pratt expo's nog eeeeeventjes kunnen zien, maar verder ei-gen-lijk zonder noemenswaardige pauze, drie dagen lang, tussen 10 en 7 (soms 8) in de BDmust stand in de Bulle Para-Bd, dédicases mogen zetten voor Franstalige lezers in Franstalige Rhonda albums. 
http://bdzoom.com/96745/actualites/le-meilleur-de-la-bd-neerlandaise-classique-c%E2%80%99est-chez-bd-must/
Ik zeg het met vreugde, Rhonda werd tamelijk goed verkocht. Sterker, ik heb in m'n drie dagen sigeneren, alle door de uitgever meegesleepte Rhonda-dozen weten leeg te tekenen. Ik hoef niet te zeggen, de sfeer in onze stand was na drie dagen best enigzins jolig. We waren, op zaterdagavond, wat Rhonda-albums betreft gewoon "los".

Als illu bij deze post nog even wat screenshots uit een stukje over "Le meilleur de la BD néerlandaise classique" op de actualités van BDzoom, een  mooie Franstalige strip site over Franka en Rhonda.
Ik lees daar op BDzoom over Rhonda: "superbe fille de la BD made in Nederland"  en  "  . . . un scénario captivant, de l’action, du suspense, du charme . . ."???

Nou. Dat is toch "pas mal, non"?!